Vanliga frågor & svar

Du bokar enkelt din kurs genom att leta dig fram via kursen direkt eller schemaknappen. Klicka på ”BOKA” när du hittat den kurs du är intresserad av. Fyll i dina uppgifter och skicka. Sedan är det klart. Om kursen inte blir av meddelar vi dig i god tid och erbjuder en annan liknande kurs.

Du får alltid prova på en gång kostnadsfritt. Det är alltid bäst att göra en anmälan för att säkra din plats om du väljer att fortsätta. Skulle du, efter att du har provat en gång, vilja avboka gör du det via mail till sway@sway.se. Då får du alla dina pengar tillbaka, även för den gång du provade. Vid avbokning efter provlektionen återbetalas hela beloppet, men avbokningen måste ske före andra lektionen.

Om du blir förhindrad av skada eller sjukdom från att fullfölja kursen, återbetalas kursavgiften med avräkning från det datum du meddelar oss. Återbetalning kan inte ske retroaktivt. Skicka ett mail till sway@sway.se med bifogat sjukintyg.

Missade lektioner kan tas igen på liknande lektioner. Kontakta din lärare för att hitta lämplig ersättningslektion eller maila sway@sway.se för hjälp. Tänk på att ta igen din lektion så snabbt som möjligt då det kan vara svårt att hoppa in i en lektion sent på termin då de har hunnit långt på̊ koreografier etc.

De yngsta vi har på Sway är 3 år. Det kallas Pyttedans. Efter det kommer Danslek för 4-åringar och Barndans för 5-åringar. Från 6 års ålder har vi många olika stilar. Klicka på̊ Kurser för barn 3–7 år och läs mer.

Klädseln varierar beroende på ämne. Men viktigast är att du känner dig bekväm och trivs i det du har på̊ dig. Men några riktlinjer kommer här

Pyttedans – Danslek – Barndans:

Många har dansdräkt med en liten volang, men det funkar såklart bra med linne och leggings, eller  t-shirt med shorts. Jättebra om barnen är barfota då vi jobbar mycket med balans och att stärka fötterna.

Dansmix:

Det går utmärkt med samma kläder som på till exempel danslek, men många väljer leggings och linne eller shorts och t-shirt. Jättebra om barnen är barfota då vi jobbar mycket med balans och att stärka fötterna.

Balett:

Dansdräkt, linne eller t-shirt. Trikåer, leggings eller shorts. Mjuka teknikskor och håret väl uppsatt. Anledning: Inom balett jobbar man förhållandevis långsamt och väldigt metodiskt. Danstekniken står i centrum och läraren behöver se knän och torso för att kunna ge dig den hjälp du behöver.

Streetdance – Feminine vibe – Streetjazz – Jazzfunk:

Även här är det lite olika vad man känner sig bekväm med, men på streetdancen gärna lite stora bylsiga kläder. Till exempel, stor t-shirt och mysbyxor. På feminine vibe, streetjazz och jazzfunk kan det funka med lite mer åtsittande kläder. Viktigast är att du har ett par bra inomhus gympaskor utan svart sula. Det är inte okej att bara tvätta av de skor du brukar ha utomhus.

Jazzshow – Modernt – Disco – Twerk – Ragga – Contemporary:

Leggings, cykelbyxor, jazzbyxor, shorts, t-shirt, linne eller någon annan form av topp. Gärna barfota eller väldigt mjuka dansskor.

Yoga – Garuda:

Det du känner dig bekväm med, till exempel leggings och t-shirt. Viktigt är att kläderna ger dig full rörelsefrihet. Gärna barfota eller antislipp-strumpor. I slutet av lektionen kan det vara skönt att ha något litet varmt att sätta på sig, en tröja eller ett par strumpor.

Frågan gäller oftast Pyttedans, danslek, och barndans. Under Pyttedansen medverkar alltid en förälder. Föräldern är med och dansar under lektionen. Så kom gärna i oömma kläder. Under Danslek och Barndans önskar vi i största möjliga mån att barnen ska klara sig utan någon förälder inne i danssalen, men såklart har vi en inskolningsperiod. Vi tänker att nya barn ska kunna klara sig utan förälder senast efter tredje gången. Men barn är olika, en del springer in och är med direkt, en del behöver lite mer tid. Prata med din lärare vi löser det mesta.

Anledningen till att vi önskar föräldrafritt är följande: Många barn blir väldigt blyga då de uppfattar föräldrarna som publik och vågar inte vara med. En del barn kan inte låta bli att springa till sin förälder om den sitter inne i salen; det kan helt enkelt bli väldigt rörigt då. En del föräldrar kan tyvärr inte heller låta bli att lägga sig i lektionen; det kan också bli lite rörigt. Samt att mobiler ringer, och det blir spring i dörrar av både barn och föräldrar. Men, tänker du, jag vill ju veta vad de gör och att det är en bra och kul kurs. Såklart får föräldrar till nya barn sitta med i början, men framför allt får ni komma på uppvisning i slutet av varje termin för att se allt de har lärt sig. Det är en jättemysig dag som de flesta barn ser mycket fram emot.

Ja, absolut. Du kan även låna vårt Wi-Fi. Eller så passar du på att träna i vårt gym.

Mängdrabatt: Tar du fler än en kurs får 10% rabatt på alla de kurser du väljer. Familjerabatt: Första familjemedlemmen betalar fullt pris, följande familjemedlemmar erhåller 10% rabatt.

Dessa två rabatter går ej att kombinera.

Vi är lite försiktiga med det. De som tar kursen uppfattar det som publik, och det kan kännas obehagligt. Däremot får gärna kompisen vara med och testa! Det kostar ingenting.

Det händer att även våra danslärare blir sjuka. Vi försöker i största möjliga mån att hitta vikarie, men ibland går inte det, och vi blir tvungna att ställa in en lektion. Du får både mail och sms om det skulle inträffa (så var noga med att vi alltid har rätt mobilnummer och mailadress). Den inställda lektionen läggs på i slutet av terminen. Har du betalt för 12 klasser får du alltid 12 klasser.

Det går såklart bra. Vi hjälper dig gärna att hitta ett annat alternativ. Maila sway@sway.se så hjälper vi dig tillrätta.

Vid många av loven har vi dansläger för barn, men även för ungdomar och vuxna. Lägren är uppbyggda på lite olika sätt. Bäst information får du om du klickar på det läger du är intresserad av och läser mer där.

Vi har uppehåll vid lov och röda dagar.  Klicka här för att se våra öppettider

Om oss

När du går en kurs hos oss blir du automatiskt återanmäld till nästkommande termin. Du får kallelsen i god tid så att du vet att du har din plats kvar. Vill du avboka eller byta kurs skickar du bara ett mail till sway@sway.se. Såklart är inte en återanmälan bindande, men om du måste avboka uppskattar vi att du gör det så snart som möjligt, dock senast innan fakturan förfaller. Vi hade tidigare ett annat system där du var tvungen att boka in dig vid varje termin. Det blev ofta rätt besvärligt då det är lätt att glömma, och när du väl kom på detta var kursen full och många barn blev väldigt ledsna.

Vi har ett eget mysigt gym här på Sway. Tecknar du årskort hos oss (2500 kr för ett helt år) kan du köpa till en egen nyckel. Nyckeln kostar 200 kr och ger dig tillgång till gymmet dygnet runt, alla dagar på året. Läs mer under gym.

Det går ju alldeles utmärkt. Gymmet är öppet för alla över 18 år. Du kan köpa ett klippkort, halvårskort eller årskort och träna när det passar dig. Om du betalar för två kurser, antingen dina egna eller dina barns, så kan du träna i gymmet under ordinarie öppettider utan extra kostnad. Läs mer under fliken gym.

Det går bra, men tänk på att ju senare på terminen du börjar, desto svårare kan det vara att hänga med eftersom de redan har gått igenom en del koreografier, etc. Läraren har ingen möjlighet att dra tillbaka klassen och visa dig det de redan har gått igenom. Men om du har viljan och kanske en kompis som kan visa dig lite så brukar det gå utmärkt.

Ibland händer det att nystartade kurser inte går igång på grund av för få anmälda. Vi kontaktar de anmälda deltagarna och föreslår en annan liknande kurs. Skulle vi inte hitta något som passar får du, såklart, dina pengar tillbaka.

Så snart en kurs finns på hemsidan går det att anmäla sig till den. Om det står fullbokat går det inte att anmäla sig till just den kursen. Om du önskar ställa dig kö till den fullbokade kursen mailar du oss på sway@sway.se så hjälper vi dig.

Det finns det. Åldrarna sträcker sig ungefär mellan 30–65 år beroende på kurs. Våra lärare har också ett brett åldersspann, mellan 20 år till 60+. Du är i goda händer. Läs mer om våra klasser för vuxna.

Tänk på att du alltid får prova en klass och att prova är helt kostnadsfritt. Om du har hittat en kurs i jazzshow forts 1 som är fullbokad men som du vill anmäla dig till, välj samma stil men en nivå som är lite högre eller lägre och testa. Om du är osäker på vilken kurs du ska välja, kontakta oss så hjälper vi dig gärna. Maila oss på sway@sway.se.