Danslinjer

Här ser du våra olika alternativ för dig som vill dansa mycket. Specialgrupperna och danslinjen är till för dig som vill ge allt, kanske ha dansen som ett framtida yrke. Streetgrupperna riktar sig till dig som älskar street och som gärna är med och tävlar.  Just for fun riktar sig till dig som vill dansa mycket och ha riktigt kul.

Specialgrupper är till för dig som är 12 år, eller äldre, och vill satsa rejält på din dans. Kanske ser du dansen som ett framtida yrke, i våra specialgrupper får du den bästa förberedelsen inför det. Du får testa hur det känns att dansa många gånger i veckan. Specialgrupperna dansar mellan 4-5 lektioner i veckan, beroende på vilken av våra specialgrupper du hamnar i.

Hur funkar det?

För att börja i en specialgrupp gör du en audition, oftast på försommaren. Audition är som en vanlig klass, en i jazz och en i street. Den enda skillnaden är att det sitter några fler lärare och tittar på. Det är vår Jury. Juryn bestämmer sedan var du får plats. Då det ofta är många sökande finns det tyvärr inte plats för alla. Det varierar lite från år till år, ibland är det många som inte får plats, ibland är det färre. Ibland kan det också bero på att du har dansat för kort tid eller för få ämnen. Om du är intresserad av att söka till specialgrupp, prata med din lärare eller med oss i receptionen. Vi kan hjälpa dig till rätta.

Du som vill söka specialgrupp får förtur till vissa kurser som ofta blir snabbt fullbokade. Det kan vara en god idé att förbereda sig med att dansa flera gånger i veckan, dels för att du lär dig fler ämnen, men också för att du får känna på hur det känns att dansa flera gånger i veckan. Men det är inget krav.

I en specialgrupp går du med samma kompisar i alla klasser och du dansar minst fyra gånger i veckan. Du undervisas av de bästa lärarna. Du får också en mentor som du träffar och har utvecklingssamtal med varje termin. Din mentor och du pratar om hur det går och hur det känns. Ni pratar också om vad du behöver tänka på och jobba lite mer med.

Viktigt att tänka på

Specialgrupperna är vår stomme under vårshowerna. De är med vid flertalet shower, vilket såklart är jätteroligt! Det krävs däremot att man planerar in skola och annat så att man orkar med. Men har du dansintresset så är det här du vill vara!

Är du intresserad av att söka till specialgrupp? Mejla oss för mer info sway@sway.se

Danslinjen passar dig mellan 15 och 25 år, som vill satsa rejält på din dans. Du ser dansen som ett möjligt framtida yrke. Går du danslinjen tar du 7 – 8 klasser per vecka och du undervisas av de allra bästa. Du får också en mentor som du träffar och har utvecklingssamtal med varje termin. Din mentor och du pratar om hur det går och hur det känns. Ni pratar också om vad du behöver tänka på och jobba lite mer med

Hur funkar det?

För att söka danslinjen gör du en audition, oftast på försommaren.  För att få en plats på danslinjen krävs det att du har djup kunskap inom jazz, street och modernt. De flesta som söker till danslinjen har redan gått 5 år i våra specialgrupper (eller liknande utbildningar) Om du är intresserad av att söka till Danslinjen, skicka gärna ett mail till oss: sway@sway.se.

Viktigt att tänka på

Danslinjen är vår stomme under vårshowerna. De är med vid alla shower, vilket såklart är jätteroligt! Danslinjen är även med vid andra event och shower. Det krävs att du planerar in skola eller jobb så att du orkar med. Men har du dansintresset så är det här du vill vara!

Vi har tre olika Streetgrupper indelade efter ålder och nivå.

Streetgrupp 1 är mellan 12-13 år

Streetgrupp 2 är mellan 13-14 år

Streetgrupp 3 är från 16 år och uppåt

Åldersindelningen är bara en fingervisning. Du kan vara både yngre och äldre i tex Streetgrupp 2, beroende på din nivå.

Att gå i streetgrupp innebär att du dansar två till tre lektioner i veckan. De äldre grupperna är även med och tävlar i Streetstar Dance School Challenge. Streetgruppen riktar sig alltså till dig som älskar streetdance!

För att komma in i en av streetgrupperna gör du en audition. Om du är nyfiken på att veta mer är du alltid välkommen att maila till oss: sway@sway.se.

Du älskar att dansa, och vill dansa mycket. Ditt främsta mål med dansen är att ha kul, men du vill ändå satsa lite extra. Då är nog Just For Fun något för dig.

Du behöver inte göra någon audition, det är bara att anmäla sig. Du kan välja att dansa 2 eller 3 lektioner i veckan.

De två obligatoriska lektionerna är en jazzklass och en streetkklass. Sen kan du välja att lägga på en koreografiklass

Nivån på Just For Fun ligger runt fortsättning 2 så du bör ha dansat en del, inte alla ämnen men något av ämnena som ingår i Just For Fun.

Just For Fun är uppdelad i två olika grupper baserat på ålder.

Just For Fun 11-13 år

Just For Fun 14 år och uppåt

Just For Fun startar våren 2025, men vi tar redan nu emot intresseanmälningar.

Skicka ett mejl med ditt namn och ålder till mailto:sway@sway.se så skickar vi schemat när det är klart.

Det ska bli jättekul att sätta igång, vi längtar

Har du några frågor?Välkommen att kontakta oss

Vi på Sway finns alltid här för att svara på dina frågor. Skicka ett mail till oss, så återkommer vi inom kort.

sway@sway.se

Vanliga frågor & svar