Ingrid Stigsdotter

Ingrid Stigsdotter är certifierad lärare i viryayoga, utbildad på Nordiska Yogainstitutet, och yogalärare på Sway sedan 2016. Hon beskriver sina kurser så här:

Viryayoga är en yogaform och metod som kan användas för både lugn, meditativ yoga och utmanande dynamiska yogapass.

Sanskritordet ”virya” betyder kraft, energi och entusiasm, och mina yogaklasser innehåller en hel del fysisk aktivitet. Men för att uppnå kroppsmedvetenhet och närvaro i nuet jobbar vi mestadels i ett lugnt tempo där du får möjlighet att ”hitta in” i varje yogaposition (”asana”) och i rörelsernas flöde. Jag lägger också mycket fokus på andetaget, ett fantastiskt verktyg för att hitta balans och sinnesro som vi alla har inom oss.

I viryayogan förenas västerländsk fysioterapi och rörelselära med holistiska österländska perspektiv på kropp och själ. Varje klass har ett tema, ofta kopplat till yogans filosofi. Jag brinner för att hjälpa mina deltagare bygga upp och bibehålla styrka och rörlighet på ett långsiktigt hälsosamt sätt. Och samtidigt ha kul på yogamattan!

Bland det roligaste jag vet är när någon som varit skeptisk till yoga, som kanske trott att man måste vara på något visst sätt – akrobatiskt vig, flummig, djupsinnig, alternativ, lugn… – upptäcker att yoga hade något att erbjuda dem också. Du behöver inte vara på något visst sätt för att yoga – du är välkommen precis som du är.

Schema

Kurs Startdatum Dag & tid Ålder Nivå Tillfällen Kostnad
Kurs: Yoga Startdatum: 2024-08-28 Dag & tid: Ons 19:00-20:15 Ålder: Från 20 år Nivå: - Tillfällen: 15 Kostnad: 2750 kr Boka